TEKVICOVÁ POLIEVKA S ČILI

Suroviny

  • 2 ks rastlinný olej
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks maslová tekvica
  • 1 ks zeler
  • 1 ks sladký zemiak
  • 1 ks čili paprička
  • 1 liter zeleninový vývar
  •  kyslá smotana
  • soľ, mleté čierne korenie, rasca, škorica, cukor kryštálový

POSTUP

  • Sladký zemiak, tekvicu a zeler ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľku ošúpeme a nasekáme ju na drobno. Čili papričku pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme zrniečok a nasekáme nadrobno.
  • Vo väčšom hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľku a čili papričku. Pridáme tekvicu, zeler i zemiak a krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a škoricu (cca 1KL). Zalejeme vývarom a prikryté varíme na slabom ohni cca 50 minút.
  • Nakoniec polievku rozmixujeme do krémova pomocou ponorného mixéra a dochutíme cukrom (1PL), prípadne dosolíme. Na tanieri dekorujeme nasekanou čili papričkou a pikantnosť balansujeme lyžicou kyslej smotany.   

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *